Home » D:News » La vârsta de 95 de ani, Prinţul Philip al Marii Britanii renunţă la îndatoririle sale regale

La vârsta de 95 de ani, Prinţul Philip al Marii Britanii renunţă la îndatoririle sale regale

La vârsta de 95 de ani, Prinţul Philip al Marii Britanii renunţă la îndatoririle sale regale
Publicat: 04.05.2017
Prinţul Philip al Marii Britanii a participat la evenimente şi întrevederi în 110 zile din 2016. Acesta este preşedinte sau membru în peste 780 de organizaţii şi va continua să fie asociat cu ele, dar nu va mai avea un rol activ.

Ducele de Edinburgh, care va împlini 96 de ani în luna iunie, a luat această decizie şi este susţinut de către regină. Potrivit regalităţii de la Londra, prinţul Philip va participa la evenimentele programate anterior până în luna august, dar nu va accepta noi invitaţii, scrie Mediafax.

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul reginei Elisabeta a II-a, va renunţa definitiv la îndatoririle regale în această toamnă, a anunţat joi Palatul Buckingham, notează site-ul BBC News.

Potrivit anunţului făcut de Palatul Buckingham, „ducele de Edinburgh poate alege să participe la anumite evenimente publice din când în când”.

Pe de altă parte, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 91 de ani, va continua să-şi îndeplinească întregul program public.

Prinţul Philip şi regina Elisabeta a II-a au patru copii (Charles – Prinţ de Wales, Anne – Prinţesă Regală, Andrew – Duce de York, Edward – Conte de Wessex) şi vor sărbători 70 de ani de căsnicie în luna noiembrie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Regina Marii Britanii va doborî un record istoric. „Cheia schimbării este să anticipezi ce va veni”

Care sunt cele zece familii regale care domnesc astăzi în Europa? (GALERIE FOTO)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase