Home » D:News » Consumul de soia este bun sau rău? Care sunt argumentele pro şi contra

Consumul de soia este bun sau rău? Care sunt argumentele pro şi contra

Consumul de soia este bun sau rău? Care sunt argumentele pro şi contra
Publicat: 07.05.2017
Fie că vorbim despre edemame, fie că vorbim despre tofu, soia este un aliment care stă la baza multor preparate culinare delicioase. Dar ce ştim exact despre soia? Ştim că este un aliment natural care conţine o varietate de beneficii – dintre acestea enumerăm ajutorul său esenţial în perioada de menopauză, suportul masei osoase şi chiar prevenţia cancerului.

Soia este un aliment pe care obişnuim să îl consumăm cel mai adesea în perioadele de post sau în dietele vegetariene. Au apărut recent nişte studii care s-au focusat asupra efectelor produse de soi – beneficii, dar şi anumite dezechilibre pe care le poate aduce în organism, scrie CSID.

Cu toate acestea, este soia un aliment 100% sigur?

Soia pentru oase

Pro: Unele studii sugerează faptul că izoflavonii din soia pot imita estrogenul (care ajută la menţinerea masei osoase), motiv pentru care consumul de soia ajută la protejarea împotriva degradării masei osoase, în special la femeile aflate la menopauză ale caror niveluri de estrogen sunt în scădere.

Contra: Un studiu longitudinal desfăşurat de-a lungul unui an a arătat faptul că acumularea de 110 de mg de izoflavoni  (aproximativ o cană de edamame) în fiecare zi, nu a prevenit de fapt degradarea masei osoase la femeile aflate la menopauză.

Citeşte continuarea în CSID.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Avertisment: soia ar putea favoriza dezvoltarea mai rapidă a cancerului la sân deja instalat!

Medicamente noi pot fi descoperite unde nu te aştepţi: de unde ar putea veni următoarea generaţie de tratamente anti-HIV?

Alimente care atacă sănătatea dinţilor

6 efecte bizare pe care anumite alimente le au asupra organismului nostru

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase