Home » D:News » Transpiraţia excesivă este o afecţiune care se poate trata. Care sunt remediile

Transpiraţia excesivă este o afecţiune care se poate trata. Care sunt remediile

Transpiraţia excesivă este o afecţiune care se poate trata. Care sunt remediile
Publicat: 22.05.2017
Hiperhidroza reprezintă termenul utilizat pentru a descrie transpiraţia abundentă, afecţiune incomodă întâlnită la aproape 3% din populaţia planetei. Persoanele afectate se confruntă adeseopri cu situaţii stânjenitoare şi anxietate din cauza transpiraţiei în exces şi le poate determina scăderea încrederii de sine, lipsa de socializarea sau chiar pierderea locului de muncă.

Cele mai predispuse zone vizate de hiperhidroză sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. În unele cazuri, transpiraţia este localizată doar pe anumite porţiuni de corp, cum ar fi capul sau mâinile, în timp ce alte persoane transpiră pe întreaga suprafaţă a corpului.

Veste bună este că există în prezent numeroase tratamente pentru această problemă, însă trebuie să fiţi conştienţi că transpiraţia excesivă poate fi în cele mai multe cazuri un simptom al unei afecţiuni ascunse, precum infecţia, anxietatea sau hipertiroidismul, şi nu neapărat o boală în sine.

Citeşte continuarea pe CSID

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase