Home » D:News » Legătura dintre kilogramele în plus şi cancerul de sân: „Reducerea grăsimii corporale este foarte importantă”

Legătura dintre kilogramele în plus şi cancerul de sân: „Reducerea grăsimii corporale este foarte importantă”

Legătura dintre kilogramele în plus şi cancerul de sân: „Reducerea grăsimii corporale este foarte importantă”
Publicat: 23.05.2017
Femeile prezintă un risc mai mare de apariţie a cancerului de sân atunci când grăsimea este răspândită în toate zonele corpului şi nu doar în zona abdomenului. Potrivit experţilor, reducerea cantităţii de grăsime de la nivelul întregului corp atrage după sine un risc mai scăzut al apariţiei cancerului la sân.

Studiul, publicat în revista Endocrine-Related Cancer, arată că numărul markerilor care indică riscul crescut de apariţie a cancerului la sân în rândul femeilor intrate la menopauză care au scăpat de grăsimea din tot corpul a scăzut, mai mult decât atunci când femeile au scăpat doar de grăsimea abdominală, scrie Gândul

Aceste rezultate evidenţiază importanţa menţinerii unei grăutăţi corporale normale, iar femeile supraponderale ar trebui să acorde o mai mare importanţă dietei şi exerciţiilor fizice. 

Grăsimea corporală este cunoscută drept un factor care creşte riscul de apariţie a cancerului la sân în perioada postmenopauză. Totuşi, până în prezent, acest risc a fost asociat grăsimii acumulate în zona abdominală. Acesteia i-au fost atribuite şi riscurile dezvoltării altor afecţiuni, cum ar fi bolile cardiovasculate, diabetul de tip 2 sau cancerul colorectal. 

Nivelul crescut al unor markeri sanguini, incluzând hormonii sexuali şi leptina, dar şi factorii inflamatori, au fost asociaţi riscului de apariţie a cancerului la sân. 

În studiul citat mai sus 243 de femei supraponderale, intrate la menopauză, au fost ajutate să piardă între 5 şi 6 kilograme într-o perioadă de 16 săptămâni. 

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase