Home » D:News » Statuia Mica Sirenă din Copenhaga a fost din nou vandalizată. De data aceasta de activiştii pentru drepturile animalelor

Statuia Mica Sirenă din Copenhaga a fost din nou vandalizată. De data aceasta de activiştii pentru drepturile animalelor

Publicat: 31.05.2017
Cel mai celebru monument din Danemarca, statuia Mica Sirenă, a fost vandalizată cu vopsea roşie de către activiştii pentru drepturile animalelor.

”Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism”, a anunţat pe Twitter poliţia din capitala Copenhaga, scrie Mediafax.

O fotografie publicată de către cotidianul danez Politiken arată cum în faţa statuii a fost scris: ”Danemarca, apără balenele insulelor Feroe”.

Sursa foto: Politiken

Insulele Feroe din Atlanticul de Nord sunt locul unde are loc o tradiţie sângeroasă numită ”grindadrap”, balenele sunt prinse într-un golf sau fiord şi ucise apoi cu ajutorul unor cuţite lungi.

Statuia de bronz reprezintă un personaj al unor basme ale scriitorului Hans Christian Andersen. Aceasta a mai fost vandalizată de-a lungul timpului, capul său a fost furat de două ori, în 1964 şi 1984. În 2004 statuia a fost acoperită cu o burqa ca formă de protest faţă de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Facebook a cenzurat fotografiile cu Mica Sirenă din Copenhaga – VIDEO

Activiştii drepturilor animalelor cumpără acţiuni ale Louis Vuitton

Amenintari cu moartea pentru producatorii de hamburgeri din carne de leu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase