Home » D:News » Decizie controversată luată de Donald Trump: SUA se va retrage din Acordul climatic

Decizie controversată luată de Donald Trump: SUA se va retrage din Acordul climatic

Decizie controversată luată de Donald Trump: SUA se va retrage din Acordul climatic
Publicat: 31.05.2017
Donald Trump, preşedintele SUA, a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, au anunţat miercuri surse oficiale americane, fără a oferi detalii.
Doi oficiali americani care au cunoştinţă despre decizie au declarat pentru site-ul de ştiri Axios.com că detaliile aplicării măsurii vor fi stabilite de o comisie specială din care face parte inclusiv Scott Pruitt, administratorul Agenţiei SUA pentru Protecţia Mediului înconjurător (EPA), scrie Mediafax.

Comisia va stabili dacă va iniţia o retragere formală totală din Acordul de la Paris, care ar dura trei ani, sau din Tratatul general climatic al ONU, care ar produce efecte mai rapide, dar mai extreme.
 
Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat în decembrie 2015 şi intrat în vigoare în noiembrie 2016) constituie o nouă decizie a preşedintelui Donald Trump în sensul distanţării de politicile Administraţiei Barack Obama. În afară de Statele Unite, alte ţări care nu aplică Acordul de la Paris sunt Nicaragua şi Siria.
 
La summitul G7, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Canada au reiterat „angajamentul puternic” în sensul aplicării rapide a măsurilor pentru combaterea încălzirii climatice stabilite prin Acordul de la Paris. Însă preşedintele SUA, Donald Trump, a refuzat să asume această responsabilitate.

Anunţul vine după ce preşedintele american, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că va lua o decizie în legătură cu Acordul climatic de la Paris săptămâna următoare

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

”Întreaga discuţie despre climă a fost foarte dificilă, dacă nu chiar nesatisfăcătoare. Nu există indicii dacă SUA va rămâne sau nu în cadrul Acorudl de la Paris”, a declarat Angela Merkel, în urma summitului din Italia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Donald Trump, NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii. Efectele NEGATIVE ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA asupra ştiinţei

Donald Trump prezintă simptome ale unei boli mintale, ceea ce îl face incapabil să fie preşedinte. ”Reprezintă un pericol”

Exerciţiile fizice îţi scurtează durata de viaţă! Este noua revelaţie a lui Donald Trump

O scriitoare austriacă laureată Nobel a scris o piesă care îl ironizează pe Donald Trump

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase