Home » D:News » Este OFICIAL: Trump anunţă că SUA se retrag din Acordul climatic de la Paris. Care vor fi EFECTELE la nivel global ale acestei decizii

Este OFICIAL: Trump anunţă că SUA se retrag din Acordul climatic de la Paris. Care vor fi EFECTELE la nivel global ale acestei decizii

Este OFICIAL: Trump anunţă că SUA se retrag din Acordul climatic de la Paris. Care vor fi EFECTELE la nivel global ale acestei decizii
Publicat: 02.06.2017
Trump a anunţat, oficial, că SUA se retrag din Acordul climatic de la Paris. UE şi China confirmă angajamentele în favoarea acordului

UPDATE: Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, confirmând astfel informaţiile apărute în presa americană, potrivit Gândul.

Acordul de la Paris este foarte nedrept faţă de Statele Unite”, a declarat Donald Trump, denunţând faptul că alte ţări, precum India şi China, ar beneficia de condiţii mai bune în virtutea tratatului climatic.

„Prin acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte ţări obţinând avantaje financiare în competiţia cu America”, a argumentat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă susţine că retragerea din Acordul de la Paris este „în  UE şi China confirmă angajamentele în favoarea acordului interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.

Donald Trump s-a declarat favorabil negocierii unui nou acord climatic, care să protejeze mai bine Statele Unite, fără a avea ca efect „închiderea fabricilor şi pierderea locurilor de muncă”.

„Vreau să mă asigur că America va rămâne liderul mondial în domeniul protejării climei”, a subliniat Donald Trump, promiţând măsuri ecologice îmbinate cu menţinerea unui nivel de trai ridicat. 

 UE şi China confirmă angajamentele în favoarea acordului

Pe fondul atitudinii Statelor Unite, China pare să devină partenerul global al Europei în materie de schimburi comerciale şi securitate. Premierul chinez, Li Keqiang, se va întâlni vineri cu oficiali UE, la Bruxelles, unde vor exista discuţii inclusiv despre testele balistice nord-coreene şi producţia de oţel.

Află care sunt efectele acestei decizii  din Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase