Home » D:News » ,,Poligraful pentru pedofili,” noua tehnologie ce utilizează realitatea virtuală pentru detectarea persoanelor cu tendinţe pedofile

,,Poligraful pentru pedofili,” noua tehnologie ce utilizează realitatea virtuală pentru detectarea persoanelor cu tendinţe pedofile

Publicat: 17.06.2017
Aproximativ 5% dintre bărbaţi au manifestări pedofile, însă fenomenul a fost greu de studiat din cauza procedurilor necesare de prezentare a imaginilor cu copii reali pentru a mări gradul de excitaţie, metoda fiind considerată neetică.

În prezent, experţii au dezvoltat o tehnică care utilizează puterile realităţii virtuale pentru prezentarea subiecţilor, animaţii 3D cu minori dezbrăcaţi. În urma utilizării noii tehnologii va putea fi monitorizat mult mai eficient comportamentul pedofililor, informează Mail Online.

Persoanelor le este ataşat un dispozitiv care măsoară fluxul sanguin din penis, în acelaşi timp prin intermediul ochelarilor pentru realitate virtuală le sunt proiectate imagini, astfel experţii pot testa dacă individul are tendinţe pedofile

Tehnica a fost dezvoltată de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Quebec din Outaouais. Cu ajutorul dispozitivului, membrii echipei susţin că ar putea fi combătut numărul mare al incidentelor, indivizii primind  tratamentele potrivite. 

,,Da, noi dezvoltăm pornografie, dar aceste animaţi şi imagini nu sunt realizate pentru plăcerea pacienţilor, ci pentru evaluarea lor. Este ca şi cum ai utiliza un poligraf, dar pentru alte scopuri,” afirmă Patrice Renaud, autorul studiului. 

Cercetătorii au realizat în august un studiu la care au participat 60 de persoane care au fost acuzate sau incriminaţi pentru întreţinerea relaţiilor sexuale cu minori. Fiecare subiect a purtat un pletismograf, dispozitiv ce măsoară schimbările circumferinţei penisului în funcţie de fluxul sanguin. De asemenea, au purtat o pereche de ochelari stereoscopici. Sistemul deţine şi o tehnologie de detectare a mişcării ochilor pentru ca cercetătorii să se asigure că subiecţii nu încearcă să păcălească sistemul privind în alte zone ale imginilor. În urma analizei, experţii au descoperit că 54 dintre cei 60 participanţi au prezentat simptome ale pedofiliei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase