Home » D:News » Dacă mănânci peşte de două ori pe săptămână, poţi scăpa de o afecţiune gravă

Dacă mănânci peşte de două ori pe săptămână, poţi scăpa de o afecţiune gravă

Dacă mănânci peşte de două ori pe săptămână, poţi scăpa de o afecţiune gravă
Publicat: 27.06.2017
Consumul de peşte de două ori pe săptămână ajută la ameliorarea simptomelor de artrită. Potrivit unui studiu. Persoanele care au mâncat peşte de două ori pe săptămână au suferit mai puţin de articulaţii umflate sau sensibile comparativ cu cei care nu au mâncat niciodată sau foarte rar acest tip de carne.

Studiul a constatat, de asemenea, că persoanele care au mâncat  mai mult de două porţii de peşte au fost mai puţin expuse poliartritei reumatoide, scrie Gândul.

Studiile anterioare au constatat că administrarea suplimentelor de ulei de peşte – bogate în acizi graşi Omega 3 – ameliorează durerea articulară asociată cu artrita. Însă cercetătorii au vrut să vadă dacă efectul este acelaşi după consumarea cărnii de peşte.

„Dacă descoperirea noastră rămâne valabilă şi în alte studii, înseamnă că acest consum de peşte poate reduce inflamaţia. Constatările noastre pot oferi pacienţilor cu poliartrită reumatoidă un motiv puternic pentru a creşte consumul de peşte”, a declarat dr. Sara Tedeschi, autorul principal al studiului.

„Sunt multe măsuri dincolo de medicamente,  pe care oamenii cu poliartrita reumatoida le pot lua pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, precum ar fi renunţarea la fumat şi menţinerea activităţii fizice”, a spus şi reumatologul Benjamin Ellis.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase