Home » D:News » Câteva motive principale ca să bei mai multă apă

Câteva motive principale ca să bei mai multă apă

Câteva motive principale ca să bei mai multă apă
Publicat: 27.06.2017
Mai ales acum, vara, organismul nostru are nevoie de apă. Pentru că deshidratarea are repercusiuni grave asupra sănătăţii noastre, iată mai jos 14 motive pentru care apa este atât de importantă în viaţa ta.

Apa îţi oferă energie

Senzaţiile de anxietate şi confuzie, uscăciunea pielii, accelerarea bătăilor inimii, hipotensiunea arterială, ba chiar şi leşinul pot fi semne de deshidratare.

Limpezeşte memoria

Poate că nu pare important, dar o reducere de numai 2% a cantităţii din corp – 1 litru pentru o femeie de 68 de kilograme – duce la afectarea memoriei pe termen scurt, dificultăţi la operaţiile aritmetice

Îneacă-ţi colesterolul

Atunci când este deshidratat, corpul produce colesterol care înconjoară celulele pentru a proteja fluidele de la interior. Pe termen lung, acest mecanism poate afecta sănătatea generală.elementare şi probleme de concentrare.

Vrei să slăbeşti? Bea apă

Deshidratarea poate încetini procesele metabolice, întrucât comută corpul pe un program de inaniţie şi păstrează celulele de grăsime care conţin niveluri ridicate de fluid. De aceea apa este atât de importantă pentru accelerarea metabolismului.

Citeşte continuarea în CSID

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase