Home » D:News » Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari

Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari

Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari
Publicat: 01.07.2017
Un muzeu din Marea Britanie susţine că deţine cel mai straniu artefact, un falus mumificat de 17,78 de centimetri.

Muzeul Curiozităţilor  din Marea Britanie a adăugat colecţiei penisul mumificat estimat la un cost de 3.200 de dolari anual, informează Mail Online. 

Curatorii muzeului declară că obiectul rar aparţine unui englez din secolul XVIII  care a avut erecţie în timp ce era spânzurat. Lipsa oxigenului în creier provocată de exemplu de pedeapsa capitală poate duce la formarea unei erecţii. Însă penisul nu a fost verificat până în prezent de un istoric independent. 

,,A fost îndepărtat de pe corpul unui englez care a fost spânzurat în secolul XVIII. Atunci când oamenii erau spânzuraţi, deseori aveau erecţie,” spune Viktor Wynd, curatorul muzeului.  Wynd susţine că falusul este estimat la o valoare de 128.000 de dolari. 

Practica restricţionării accesului oxigenului la creier poate provoca o formă de excitare sexuală cunoscută ca asfixiere erotică. Cercetătorii sugerează că o ,,erecţie în timpul morţii” (priapism) poate avea loc după deces şi este provocată de presiunea exercitată asupra cerebelului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase