Home » D:News » Harta ţărilor în care poţi să mori dacă eşti gay. Homosexualitatea la nivel mondial

Harta ţărilor în care poţi să mori dacă eşti gay. Homosexualitatea la nivel mondial

Publicat: 09.07.2017
Luna iunie a fost dedicată membrilor comunităţii LGBT din întreaga lume. A fost o perioadă marcată cu evenimente care să celebreze diversitatea, egalitatea de drepturi şi libertatea.

Şi există foarte multe lucruri care să fie sărbătorite în acest context. Premierul Irlandei este primul premier gay din lume. Soţul preşedintelui homosexual al Luxemburgului s-a alăturat fotografiei de grup a soţiilor de şefi de stat la o întâlnire importantă. Taiwanul a devenit prima ţară din Asia care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi, de curând, ţărilor din această categorie li s-a alăturat şi Germania, scrie Gândul.

Şi totuşi, mai este mult de luptat pentru drepturile acestor persoane. În fiecare an, Asociaţia ILGA, organizaţie a comunităţii LGBT, lansează un raport al respectării drepturilor omului în cazul acestei comunităţi la nivel global. 

Cei de la ILGA au realizat şi o hartă care arată modul în care sunt trataţi homosexualii, lesbienele, transsexualii şi bisexualii în fiecare ţară a lumii. Homosexualismul intră sub incidenţa legii în unele ţări, iar cei care se declară membri ai acestei comunităţi sunt condamnaţi la moarte sau la închisoare pe viaţă. 

La nivel mondial, doar 23 de state au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex. De peste trei ori mai multe, însă, sunt cele în care este încă ilegal să fii homosexual. În opt dintre acestea homosexualitatea poate fi pedepsită cu moartea. 

40% din populaţia lumii trăieşte în ţări în care oamenii pot fi persecutaţi pentru orientările lor sexuale şi peste 400 de milioane de persoane trăiesc în state în care a fi homosexual poate să îţi aducă moartea. 

Harta poate fi accesată şi AICI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase