Home » D:News » Zeci de ciclişti români şi bulgari la Slatina, într-un tur prin cele două ţări pe biciclete electrice

Zeci de ciclişti români şi bulgari la Slatina, într-un tur prin cele două ţări pe biciclete electrice

Publicat: 14.07.2017
Un grup de 60 de ciclişti români şi bulgari a ajuns, joi, la Slatina, în cadrul unui tur promoţional, pe biciclete electrice, derulat de la Calafat la Vidin. Obiectivul lor este crearea unei reţele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România şi Bulgaria.

Cei 60 de biciclişti amatori au poposit pe esplanada din centrul Slatinei, fiind întâmpinaţi de reprezentanţii autorităţilor locale, informează Mediafax.

Iniţiativa face parte din proiectul ”Reţeaua de biciclete electrice”, finanţat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria.

Proiectul se desfăşoară în perioada 2 februarie 2016 – 1 februarie 2018 şi este promovat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin, Camera de Comerţ şi Industrie Vidin şi Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – filiala Oltenia.

Obiectivul proiectului este de a crea o reţea de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România şi Bulgaria în scopul de a realiza p mobilitate îmbunătăţită a transportului durabil.

”Ne bucurăm enorm că putem fi parte din acest proiect şi că putem fi gazdă pentru dumneavoastră, chiar şi pentru un termen atât de scurt. Cu siguranţă, dacă aş fi avut mai mult timp liber, eram şi eu printre dumneavoastră, astăzi. Sper că aţi avut o noapte liniştită şi că v-aţi odihnit, la Slatina, pentru că vă aşteaptă un traseu lung, iar în numele municipalităţii vă urez încă o dată bun venit şi mult succes în derularea acestui proiect”, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, cel care i-a primit pe bicicliştii amatori.

Primăria Municipiului Slatina este colaborator în cadrul proiectului ”Reţeaua de biciclete electrice” şi va beneficia de cinci biciclete electrice, o staţie de încărcare a bicicletelor şi instruire pentru reparaţii.

”Bineînţeles că şi Slatina, în calitate de partener, va beneficia de o staţie de încărcare şi de cinci biciclete electrice, pe care de abia aşteptăm să le dăm spre folosinţă cetăţenilor municipiului. Pentru acest fapt, le mulţumim tuturor partenerilor acestui proiect”, a spus Cismaru.

Cinci slătineni se numără printre norocoşii care au aplicat, pe site-ul Primăriei, şi au fost selectaţi să participe la acest tur. Unul dintre ei este Valentin Mihalache, pasionat de ciclismul ”clasic”, care spune că şi-a dorit să vadă cum e să mergi pe o bicicletă electrică.

”Noi mergem pe biciclete clasice, săptămânal, suntem un grup din Slatina care participă şi la acest tur. Din curiozitate, am vrut să vedem cu este un circuit cu biciclete electrice. Este diferenţă, bicicletele electrice pot fi folosite de absolut oricine, de la copii şi până la vârstnici, pentru că pedalatul este mult mai uşor, te ajută foarte mult la pantă”, a declarat Mihalache.

Turul se derulează pe ruta Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra-Olt – Balş – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin.

”Turul a fost extraordinar de plăcut pentru că am avut ocazia să vedem şi o serie de obiective turistice din Bulgaria şi de la noi. Atmosfera a fost extraordinară. S-a creat o comunitate de biciclişti din toată zona noastră şi cu partea bulgară şi ne-am simţit excelent”, a afirmat Mihalache.

Participanţii nu vor trebui să pedaleze tot traseul pentru că organizatorii pun la dispoziţie autocare pentru a parcurge anumite distanţe de drum.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cea mai bogată COMUNĂ din România, are internet gratis, pistă pentru biciclişti şi o microcentrală ecologică

Oraşul în care numărul bicicletelor l-a depăşit pe cel al autoturismelor

Soluţia inovatoare care poate salva viaţa bicicliştilor în cazul unui accident: gluga cu airbag

Istoria transformării oraşului Amsterdam

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase