Home » D:News » Povestea din spatele băuturii “Sourtoe Cocktail” care conţine un deget uman deshidratat. Recent degetul a dispărut pentru a opta oară

Povestea din spatele băuturii “Sourtoe Cocktail” care conţine un deget uman deshidratat. Recent degetul a dispărut pentru a opta oară

Publicat: 29.07.2017
Într-un bar din nordul Canadei, persoanele care comandă un pahar cu whiskey, primesc băutura garnisită cu un deget uman deshidratat.

Băutura denumită “Sourtoe Cocktail” a apărut în urmă cu 40 de ani şi a devenit ca un ritual pentru persoanele care vizitează Dawson City, relatează Amusing Panet. 

Povestea începe în 1920 un producător de rom numit Louie Linken şi fratele său Otto au înfruntat un viscol puternic. Degetul de la piciorul lui Louie a îngheţat, iar pentru a prevenii cangrena, Otto i-a tăiat zona degerată. Cei doi au  conservat degetul într-un borcan cu alcool ca amintire a întâmplării. După 15 ani un localnic din Yukon a descoperit borcanul în timp ce îşi curăţa barca. Acesta a dus degetul conservat în oraş unde a devenit un ingredient esenţial pentru celebra băutură. 

Până în prezent pentru băutură au fost utilizate cel puţin opt degete toate donate de patroni. Însă majoritatea au dispărut, foe au fost furate sau înghiţite. În 1980, după al 13-lea pahar un miner a înghiţit degetul original din greşeală. În iunie 2017 a fost furat şi al optulea deget. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase