Home » D:News » Germania doreşte să rivalizeze cu Tesla: vor să construiască cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion

Germania doreşte să rivalizeze cu Tesla: vor să construiască cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion

Germania doreşte să rivalizeze cu Tesla: vor să construiască cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion
Publicat: 04.08.2017
Executivii germani anunţă că vor construi o nouă fabrică de baterii litiu-ion, cu scopul de a depăşi compania lui Elon Musk, Tesla, care produce maşini electrice.

Terra E Holding va alege unul dintre cele 5 sit-uri candidate din Germania sau o ţară vecină pentru a construi o fabrică de baterii capabilă să livreze 34 de gigawatti/oră, potrivit unui anunţ făcut de Holger Gritzka, şeful Terra Holding. Fostul manager de la ThyssenKrupp a reuşit să adune un consorţiu de 17 companii germane, precum şi să câştige susţinerea guvernului pentru proiect, care va fi finalizat în T4 din 2019 şi va atinge capacitate maximă în 2028, scrie Ziarul Financiar.

Fabrica de baterii este un semn că industria germană, motorul din spatele celei de-a patra economii a lumii, se pregăteşte pentru o nouă etapă în revoluţia energetică. Bateriile Litiu-Ion pot stabiliza fluxurile intermitente de energie solară sau eoliană din reţelele electrice. De asemenea sunt gândite să poată livra energie la milioane de maşini, care sunt aşteptate să iasăs de pe liniile de producţie germane în următorul deceniu.

”Trebuie să fim mai buni în procesul tehnologic decât competitorii nostri, mereu cu un pas înaint”, a spus Gritzka, care a subliniat ăc Terra E contează pe performanţa Germaniei în robotică şi automatizarea producţiei, pentru a putea face bani.  

Producţia globală de baterii este aşteptată să se dubleze până în 2021, la 278 de gigawatti/oră, faţă de aproximativ 103 gigawatti/oră în T2 al anului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase