Home » D:News » Cum poţi deveni o persoană de succes? Un principiu de viaţă extrem de simplu este folosit de cele mai realizate persoane din lume

Cum poţi deveni o persoană de succes? Un principiu de viaţă extrem de simplu este folosit de cele mai realizate persoane din lume

Cum poţi deveni o persoană de succes? Un principiu de viaţă extrem de simplu este folosit de cele mai realizate persoane din lume
Publicat: 12.08.2017
Există un tipar când vine vorba de oamenii de succes din lume: aceştia urmează un principiu numit „regula celor 5 ore”. Acesta este extrem de simplu: dedică 5 ore pe săptămână, câte o oră în fiecare zi lucrătoare, pentru studiat, citit şi orice activitate care implică un efort intelectual (chiar şi gânditul).

Motivul pentru care această regulă este atât de eficientă la oamenii realizaţi are legătură cu două lucruri. În primul rând, muncitul din greu şi mai mult nu este acelaşi lucru cu muncitul inteligent, nici măcar pe aproape. Să munceşti cu cap include şi să dedici timp învăţând ceva decât făcând. Astfel, te vei concentra pe progresul general pe termen lung, nu doar progresul „persoanei de carieră”. De aceea, cineva ca Bill Gates citeşte 50 de cărţi pe an care nu au legătură cu munca lui, scrie Curiosity.

În al doilea rând, nu există substitut pentru expertiză. Antreprenorul Marc Andressen îl dă pe Mark Zuckerberg ca exemplu când zice că „este enciclopedic în cunoaşterea sa despre cum să conducă o companie şi este greu să intuieşti toate aspectele la doar 20 de ani”, de aceea experienţa adunată de-a lungul timpului este esenţială. Iar acest lucru necesită, desigur, timp, şi o imagine de ansamblu a aspectelor care ţin de o activitate atât de complexă precum conducerea unei companii.

Există câteva activităţi des utilizate care pot oferi idei despre cum să îţi petreci cele cinci ore. Prima este lectura. Deja l-am oferit exemplu pe Bill Gates, dar mai sunt şi alţii precum Phil Knight, fondatorul Nike sau CEO-ul Cleveland Cavaliers, miliardarul Dan Gilbert, care fac parte din clubul select al cititorilor „profesionişti”.

O altă metodă este gânditul/reflectatul. Unii pot considera că este o oră pierdută în care nu faci nimic, dar s-a constatat că dedicarea timpului pentru a reflecta îmbunătăţeşte performanţele. Pe acest principiu a mers şi CEO-ul companiei AOL, Tim Armstrong, care a stabiit o regulă ca echipa sa să dedice patru ore pe săptămână pentru reflectat.

Experimentarea este, de asemenea, apanajul oamenilor de succes. În ceea ce priveşte lucrurile practice, nu poţi cunoaşte un lucru dacă nu încerci – valabil îndeosebi pentru inventatori şi pentru personalităţi precum Thomas Edison şi Benjamin Franklin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 10 cei mai de succes mincinoşi din istorie

Cum să-ţi creşti copilul pentru a deveni milionar. Reţeta succesului dezvăluită de unul dintre cei mai bogaţi tineri din lume

Care este cea mai preţioasă resursă de pe pământ şi de ce poate fi una dintre cele mai bune investiţii pentru viitor

9 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase