Home » D:News » Cinci moduri care te ajută să faci o primă impresie foarte bună

Cinci moduri care te ajută să faci o primă impresie foarte bună

Cinci moduri care te ajută să faci o primă impresie foarte bună
Publicat: 15.08.2017
Alexander Todorov, profesor de psihologie la Universitatea Princeton a făcut o cercetare despre modul în care suntem influenţaţi de chipurile oamenilor.

Ştim cu toţii celebra expresia ,,Prima impresie contează” şi este important ca în momente cheie să prezentăm o imagine bună şi să ţinem cont de faptul că şi aparenţele contează., scrie Gândul.

În esenţă, nu aveţi nevoie de mai mult de o fracţiune de secundă pentru a face o impresie bună, potrivit indy100. 

1. Atenţie la mişcarea sprâncenelor

Todorov explică faptul că sprâncenele joacă un rol important în ceea ce priveşte modul în care percepem emoţia. Se pare că, pentru recunoaşterea expresiilor emoţionale, sprâncenele sunt mult mai importante decât ochii pentru că se mişcă într-o măsură mult mai mare decât aceştia.

De asemenea, acesta este de părere că pentru recunoaşterea indivizilor şi a persoanelor familiare, sprâncenele sunt mai importante decât ochii.

2. Somn lung şi sănătos

În general, când suntem fericiţi şi odihniţi, vom fi percepuţi într-un mod pozitiv. Există studii care prezintă diverse poze ale oamenilor după ce au avut un somn bun şi după ce au fost privaţi de odihnă.

3. Dacă vreţi să fiţi demni de încredere, încercaţi să „feminizaţi” faţa

Todorov explică în studii faptul că feţele care par mai feminine tind să fie considerate mai de încredere. În primul rând este vorba despre forma feţei, de exemplu bărbia, sprâncenele, se schimbă şi sunt diferite la bărbaţi şi la femei. Celălalt lucru este culoarea închisă a pielii. În cadrul fiecărei culturi care a fost studiată până acum, dacă comparaţi bărbaţii şi femeile, în general, pielea masculină tinde să fie mai închisă decât pielea feminină, deci este un semnal bun.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase