Home » D:News » Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are

Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are

Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are
Publicat: 16.08.2017
Fructele sunt sănatoase, dar nu pentru toată lumea şi nu în orice cantitate. În general, comtează ora la care le consumăm, ele având un conţinut mare de zaharuri. În afară de caracteristicile nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Pepenele se identifică cu vara, este răcoritor , conţine multă apă, dar şi zahăr. „ 100 de grame din acest fruct înseamnă 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale, precum fierul, Ca, Mg, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc, precizează Dr Florin Ioan Bălănică pentru Gândul.

„ Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) fac din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, pentru că protejează vasele de sânge şi împiedicâ îngroşarea pereţilor arteriali.

De asemenea, pepenele roşu conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

Aceşti antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene, joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau de col uterin’’, spune medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie

Un studiu realizat în  China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, iar asta datorită bogăţiei antioxidanţilor. „Citrulina conţinută de pepene ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale, stimulând astfel funcţia sexuală, atât la femei, cât şi la bărbaţi.  

Pepenele poate juca un rol important şi în tratamentul diferitor infecţii ale organismului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Astfel, consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.

Potasiul – K din pepenele roşu este extrem de important în prevenirea formării calculilor renali şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, iar apa, în concentraţie de peste 92% , are proprietăţi diuretice, făcând din acest fruct un ajutor în procesul de scădere în greutate. Cu toate astea, nu trebuie să nu uităm cantitatea importantă de zahăr, 10 g la 100 g de fruct’’, mai spune Dr. Florin Ioan Bălănică.

De asemenea, pepenele roşu creşte nivelul de energie în corp şi contribuie la sănătatea pielii şi a părului. 

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase