Home » D:News » Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor. Oamenii inteligenţi prezintă un risc mai mare să pice examenul auto

Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor. Oamenii inteligenţi prezintă un risc mai mare să pice examenul auto

Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor. Oamenii inteligenţi prezintă un risc mai mare să pice examenul auto
Publicat: 15.08.2017
Oamenii care au obţinut o diplomă de licenţă sau de studii superioare sunt mai expuşi riscului de a pica în repetate rânduri testele auto pentru obţinerea permisului de conducere decât cei fără o educaţie superioară, arată un nou studiu al cercetătorilor britanici.

Insurers Privilege DriveXpert a coordonat o analiză a 1.564 de persoane cu permis auto de Marea Britanie, iar concluziile au arătat că 59% dintre cei care nu au niciun fel de calificare profesională au trecut testele din prima, procentul scăzând până la 51% la cei cu pregătire post-universitară, scrie Gândul.

Oamenii creativi vor fi şi ei încântaţi să afle că cei specializaţi în arte au reuşit să treacă testele din mai puţine încercări, în medie în 1,9 încercări, comparativ cu 2,3 pentru cei care au studiat matematică şi ştiinţe. În plus, cercetarea a revelat şi că 6 din 10 şoferi fără niciun fel de calificare profesională au trecut testul de permis auto din 1,7 încercări. 

Şi locaţia este un factor deosebit de important în această problemă, arată un studiu din 2016, realizat de Privilege Car Insurance, ce a demonstrat că oamenii examinaţi în suburbiile din estul Londrei prezintă un risc dublu să pice faţă de cei din partea opusă a metropolei britanice. 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase