Home » D:News » Sfaturi esenţiale pentru a avea un bebeluş sănătos

Sfaturi esenţiale pentru a avea un bebeluş sănătos

Sfaturi esenţiale pentru a avea un bebeluş sănătos
Publicat: 25.08.2017
Părinţii se tem pentru siguranţa bebeluşului încă din primele momente de viaţă ale bebeluşului. Aflaţi sub asaltul informaţiilor, aceştia încep să pună sub semnul întrebării fiecare decizie pe care trebuie să o ia.
Cele mai importante sfaturi vin însă din partea specialiştilor. Iată miturile pe care aceştia le demontează, potrivit CSID.
 
1. Bebeluşul trebuie înfăşat foarte strâns dacă vrem să îi protejăm coloana vertebrală 
 
În realitate, bebeluşii au coloana vertebrală solidă şi nu este nevoie să le înfăşurăm corpul în exces. ”Sugarul are nevoie de libertate de mişcare încă din primele zile de viaţă. O înfăşare în exces împiedică dezvoltarea normală a copilului, aşa că se recomandă o îmbrăcăminte comodă, care să-i asigure un confort termic bebeluşului”, ne explică Gabriela Nedel, kinetoterapeut. Specialiştii ne atrag atenţia că înfăşarea determină o poziţie nefirească pentru articulaţia şoldului. ”Este perfect normal şi sănătos ca sugarul să stea cât mai crăcănat”, adaugă Gabriela Nedel.
 
2. Premergătorul îl ajută pe copil să meargă mai devreme
 
Medicii spun un mare NU pentru acest tip de sisteme pe care părinţii le achiziţionează cu entuziasm în jurul vârstei de 7-8 luni. ”Premergătoarele favorizează mersul pe vârfuri şi pot determina o retracţie de tendon ahilean sau strâmbarea picioruşelor. Premergătorul poate întârzia mersul. În plus, există risc crescut de accidentări, căderi sau loviri”, susţine Valentina Ioniţă, kinetoterapeut.
 
Află şi celelalte sfaturi de pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase