Home » Știință » O nouă misiune NASA poate dezlega misterele Universului

O nouă misiune NASA poate dezlega misterele Universului

O nouă misiune NASA poate dezlega misterele Universului
Publicat: 04.09.2017
Nava spaţială SPHEREx a NASA se pregăteşte să plece într-o misiune de 25 de luni, unde va efectua prima observaţie spectrală a cerului. Misiunea urmăreşte să furnizeze răspunsuri cruciale la varii aspecte ale creaţiei Universului.

Dintre cele şase misiuni de astrofizică propuse, NASA a ales-o pe aceea care poate scoate la iveală informaţii noi cu privire la stelele din Univers, scrie Futurism.

SPHEREx (sau numele complet: Spectro-Photometer for the History of the Universe, Epoch of Reionization, and Ices Explorer) este un satelit de dimensiuni mici care va realiza, în primă fază, o hartă a tuturor stelelor, aşa cum se văd ele din apropierea Terrei. Aceasta va contribui la o mai bună înţelegere a naşterii şi creşterii galaxiei noastre şi va ajuta de asemenea la căutarea vieţii extraterestre.

Se subînţelege deja că satelitul este versatil, de aceea, cercetătorii NASA urmăresc trei mize principale.

Prima va monitoriza inflaţia cosmică, expansiunea despre care se crede că reprezintă un factor cheie în creaţia Universului. Există deja indicii că inflaţia cosmică are acest rol, dar până acum nu au fost dovezi concrete.

Al doilea scop este de a studia apa şi gheaţa biogenică din mediul interstelar – spaţiul dintre sistemele stelare din galaxia noastră. Formarea acestei gheţi este de o importanţă crucială pentru astrofizicieni.

Ultima miză este de a studia modul în care galaxiile se formează cu ajutorul monitorizării a semnalelor găsite în două regiuni.

Din păcate, aceasta nu va fi lansată până în 2022 şi în prezent se găseşte în stadiile iniţiale de studiu. Aşadar, pot exista schimbări în ceea ce priveşte scopurile urmărite.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA va crea cel mai rece loc din Univers

NASA va distruge o sondă de 3,26 de miliarde de dolari. Celebra sondă Cassini a descoperit o lume care are potenţialul de a susţine viaţa

Mai mulţi astronauţi NASA au susţinut că au luat contact cu extratereştrii. ”Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp”

NASA scoate la iveală detalii fascinante despre piticele cenuşii, ”stelele eşuate” care reprezintă un mister al astronomiei

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase