Home » D:News » Secretele orgasmului feminin au fost scoase la iveală şi nu este atât de complicat pe cât se crede

Secretele orgasmului feminin au fost scoase la iveală şi nu este atât de complicat pe cât se crede

Publicat: 02.09.2017
S-a ajuns cumva la ideea că, sexual vorbind, femeile sunt greu de mulţumit, iar feminitatea este una dintre cele mai mari enigme ale naturii. Totuşi, un studiu ajunge la concluzia că lucrurile sunt mult mai simple decât se credea anterior. Este nevoie doar de un partener care este dispus să acorde puţină atenţie.

Studiul a chestionat peste 1.000 de femei cu privire la preferinţele sexuale, rezultând că acestea sunt destul de consecvente, scrie Popular Science.

Femeile preferă stimularea clitorială directă, cu mişcări uşoare şi medii, de tip jos-sus sau circulare. Acesta era marele secret.

66% dintre femei au zis că preferă stimularea clitorială directă, iar 45% au precizat că le place atingerea în jurul clitorisului (se puteau alege mai multe preferinţe). Mişcările sus-jos şi cele circulare erau pe departe cele mai preferate, cu 63,7%, respectiv 51,6% din voturi.

Desigur, oamenii sunt diferiţi, ceea ce este valabil şi pentru bărbaţi. Unii oameni pot avea orgasm de la lucruri atipice, care nu au legătură cu stimularea organului genital. De aici la ideea că femeile sunt nişte flori speciale este însă cale lungă.

Orgasmul mai implică însă şi o anumită stare emoţională, care, desigur, variază. Un studiu a arătat însă că doar 4% dintre femei se consideră incapabile de orgasm, iar multe altele au precizat că au existat perioade în care atingerea orgasmului era dificilă sau imposibilă. Acest lucru este valabil şi la bărbaţi, aşadar, nu este o chestiune exclusiv feminină.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu ajung toate femeile la orgasm

Cercetătorii lămuresc disputa. Care orgasm este mai bun, cel feminin sau cel masculin?

Care este diferenţa dintre orgasmul vaginal şi cel clitoridian?

Ce se întâmplă în timpul unui orgasm?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase