Home » D:News » În cazul unui război între China, Coreea de Nord şi SUA, iată cine ar putea fi câştigătorul

În cazul unui război între China, Coreea de Nord şi SUA, iată cine ar putea fi câştigătorul

În cazul unui război între China, Coreea de Nord şi SUA, iată cine ar putea fi câştigătorul
Publicat: 05.09.2017
Coreea de Nord devine pe zi ce trece tot mai acidă la adresa Statelor Unite ale Americii. Phenianul a ameninţat în repetate rânduri cu pornirea unui atac nuclear asupra Americii, asta dacă se încearcă schimbarea regimului politic.
Testele nucleare întreprinse de nord-coreeni, care au ajuns în prezent la un număr de şase, îl ”înfurie” pe Donald Trump, care promite că va răspunde cu o „furie aşa cum această lume nu a mai văzut”. Coreea de Nord susţine că a testat cu succes prima bombă cu hidrogen, fiind al şaselea test nuclear din 2006 şi primul de la preluarea mandatului de către Trump, scrie ZF.

Un eventual război dintre cele două forţe ar fi compromiţător pentru planetă. Statele Unite ale Americii au o populaţie totală de aproximativ 323 milioane de locuitori, cu mult mai mult decât Coreea de Nord, care are aproximativ 25 milioane locuitori.

 
Conform GFP – Global Firepower – SUA se află pe primul loc în topul forţelor militare, fiind urmată de Rusia şi China. Coreea de Nord se află pe locul 23 în acest top, iar România pe 42.

În caz de război, America are la dispoziţie aproximativ 145 milioane de oameni pe care i-ar putea înarma, totalul disponibil în cazul unei situaţii critice. Coreea de Nord are un total de 13 milioane de persoane apte de luptă, dintre care 945 de mii fac parte din forţa militară activă a statului, gata deja să acţioneze în cazul unui război. America are 1,3 milioane de soldaţi, personal militar activ.

Când vine vorba de bugetul de apărare, America poate aloca fonduri de 587,8 miliarde dolari, în timp ce Coreea de Nord alocă numai 7,5 miliarde dolari.

 
Citeşte continuarea în ZF
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase