Home » D:News » Pericolul pe care îl ascund durerile menstruale. 4 din 10 femei ajung infertile din această cauză

Pericolul pe care îl ascund durerile menstruale. 4 din 10 femei ajung infertile din această cauză

Pericolul pe care îl ascund durerile menstruale. 4 din 10 femei ajung infertile din această cauză
Publicat: 14.09.2017
Femeile care au dureri insuportabile în perioada menstruaţiei ar trebui să se prezinte de urgenţă la medic pentru analize. Ele ar putea să sufere, de fapt, de endometrioză. Această afecţiune provoacă apariţia infertilităţii.

Femeile ignoră durerile menstruale, crezând că ele sunt normale în acea perioadă a lunii, fără să ştie, însă, că ele pot ascunde, de fapt, o problemă gravă. Este vorba despre endometrioză, informează Gândul.

Simptomele acestei afecţiuni includ disconfort cronic în zona pelvină, perioade cu dureri foarte mari şi chiar dureri în timpul mişcării bazinului sau în timpul sexului. 

Endometrioza apare atunci când ţesutul care înveleşte uterul începe să migreze către alte părţi ale corpului. Acesta poate ajunge să acopere ovarele, trompele uterine, părţi din stomac şi vezica urinară sau intestinul. 

Aceasta poate fi depistată de medici prin intermediul ultrasunetelor sau laparoscopiei. Tratamentul poate porni de la simplele analgezice şi poate ajunge la prescrierea pilulelor contraceptive şi chiar la intervenţiile chirurgicale realizate pentru îndepărtarea ţesutului în exces. 

Totuşi, un tratament care să elimine în totalitate aceasta boală nu a fost descoperit încă de specialişti, care nu au reuşit nici să ofere o explicaţie completă pentru această afecţiune. 

Endometrioza afectează 10-15% dintre femeile aflate în perioada fertilă şi este a doua cea mai frecventă cauză a infertlităţii. 4 din 10 femei care suferă de această boală sunt infertile. 

De asemenea, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că durerile frecvente, asociate infertilităţii, pot conduce la apariţia depresiei, oboselii şi izolării. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase