Home » D:News » Obiceiul simplu care te poate ajuta să fii sănătos şi să trăieşti mai mult

Obiceiul simplu care te poate ajuta să fii sănătos şi să trăieşti mai mult

Obiceiul simplu care te poate ajuta să fii sănătos şi să trăieşti mai mult
Publicat: 14.09.2017
Deşi ţi se poate părea un lucru neimportant, însă dacă nu dormi suficient, rişti să te îmbolnăveşti. Când ratezi câteva ore de somn, pe lângă faptul că te simţi obosit şi mohorât dimineaţa, rişti să îţi crească tensiunea arterială, să te trezeşti cu o boală de inimă, să faci diabet ori să ai probleme cu greutatea. Cu alte cuvinte, riscul de mortalitate creşte vertiginos.

Deşi fiecare dintre noi are nevoi diferite, e de preferat ca un adult să aibă şapte până la nouă ore de odihnă pe noapte. Somnul poate face minuni pentru organismul tău. Iată ce cred specialiştii:

Pielea îţi va mulţumi

Colagenul, proteina care se regăseşte în structura pielii, ajută la creşterea celulelor noi şi la eliminarea celor moarte, este produsă în timpul somnului. De asemenea, colagenul ajută la prevenirea ridurilor şi la creşterea elasticităţii pielii.

Beneficiile nu se opresc însă aici, pentru că un somn adecvat poate ajuta la reducerea inflamaţiei şi umflăturilor. După o noapte în care nu te-ai odihnit suficient, te poţi simţi umflat, deoarece organismul păstrează mai mult lichid în corp şi produce mai mult cortizol, hormonul de stres. Un somn bun te poate ajuta să scapi de lichidul în exces şi să ai pielea pe care o doreşti.

Îţi vei aminti uşor anumite lucruri

Dacă dormi suficient, îţi poţi îmbunătăţi memoria şi puterea de concentrare. Somnul ajută la consolidarea amintirilor,  şi a conexiunilor între celulele, permiţând astfel informaţiilor să treacă mai uşor de la o zonă la alta a creierului. Cu alte cuvinte, te vei putea concentra uşor, vei învăţa repede, iar deciziile nu vor mai fi greu de luat.

Vei avea o inimă sănătoasă

În timp ce dormi, organismul îmbunătăţeşte funcţiile inimii. De asemenea, somnul te ajută să reduci riscul de atac de cord, hipertensiune arterială şi accident vascular cerebral.

Citiţi continuarea articolului pe csid.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase