Home » D:News » Ştiinţa poate face multe, dar nu poate prezice dacă două persoane se vor îndrăgosti

Ştiinţa poate face multe, dar nu poate prezice dacă două persoane se vor îndrăgosti

Ştiinţa poate face multe, dar nu poate prezice dacă două persoane se vor îndrăgosti
Publicat: 18.09.2017
Aceasta este o veste proastă pentru cei care doresc să-şi găsească pereche pe site-urile de matrimoniale. Conform psihologului Samantha Joel, de la Universitatea din Utah din Salt Lake City, şi a colegilor acesteia, seturile ample de date despre o anumită persoană nu garantează potrivirea a două persoane.

Altfel spus, ştiinţa nu poate prezice dacă două persoane se vor îndrăgosti după o întâlnire scurtă de tip speed dating, scrie Science News.

Oamenii ştiu atunci când o întâlnire merge bine şi există atracţie reciprocă, dar pe hârtie nu există un set de calităţi personale şi preferinţe ale partenerului care ar putea fi creat, conform noului studiu publicat în Psychological Science.

Specialiştii se aşteptau ca, spre exemplu, o persoană care susţine că este atrasă de persoanele extravertite ar avea o atracţie cu astfel de persoane; sau, două persoane care susţin că aspectul fizic şi personalitatea caldă sunt esenţiale ar fi atrase una de alta. Totuşi, aceştia nu au găsit acest lucru ca fiind valabil.

În urma studierii a aproximativ 350 de studenţi heterosexuali, împărţiţi aproape în mod egal între bărbaţi şi femei, care au participat la întâlniri de tip speed dating şi care au completat un chestionar cu privire la preferinţele şi personalităţile acestora, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există un tipar al preferinţelor care să determine dacă o întâlnire va avea succes doar în urma a ceea ce este pe hârtie.

În acest sens, antropologul Helen Fisher de la Universitatea Indiana, care nu a participat la acest studiu, susţine că „trebuie să întâlneşti pe cineva în persoană pentru a declanşa circuitele creierului pentru iubire”.

Studiul nu a fost nicio surpriză pentru operatorii site-urilor de matrimoniale, întrucât, conform acestora, site-urile nu promit utilizatorilor legături romantice pe baza trăsăturilor de personalitate şi a preferinţelor, ci oferă doar un spectru de legături posibile pe baza cerinţelor utilizatorilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Secretul succesului pentru cei care folosesc site-uri matrimoniale

De ce nu înţelegem iubirea?

Ştiinţa confirmă: nu există iubire eternă! Ce au înţeles cercetătorii despre dragoste?

Câteva lucruri (bune şi rele) pe care nu le ştiai despre iubire

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase