Home » D:News » Care este ţara cu cei mai nesănătoşi oameni din lume. Unde se situează România

Care este ţara cu cei mai nesănătoşi oameni din lume. Unde se situează România

Publicat: 01.10.2017
Cehia a fost declarată cea mai nesănătoasă ţară din lume, potrivit unei cercetări Clinic Compare, bazată pe datele furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Comparaţia a fost făcută folosind informaţiile referitoare la consumul de alcool, de ţigări şi incidenţa obezităţii în 179 de ţări din întreaga lume.

Potrivit cercetării, fiecare rezident ceh reuşeşte să consume 13,7 litri de alcool pe an, fiind a 11-a ţară în topul consumului de tutun, scrie Gândul. 

Cehia este urmată de Rusia, Slovenia, Belarus, Slovacia şi Ungaria. 

Europa de Est este, aşadar, cea mai nesănătoasă regiune a lumii, ocupând 9 dintre cele 10 poziţii din top. Poziţia a 10-a este împărţită tot de o ţară europeană, Lituania, cu Statele Unite ale Americii. 

În ceea ce priveşte consumul de alcool, cei mai mari consumatori sunt lituanienii, care beau 18,2 litri de băuturi alcoolice pe an. La obezitate topul este condus de Samoa, unde 41,6% din populaţie este obeză, şi de Canada, cu 30,1% dintre locuitori intrând în categoria obezităţii. La capitolul fumat conduce China, cu 2.249 de ţigări consumate anual de un rezident. 

Cea mai sănătoasă ţară din lume a fost declarată Afganistan, cu a doua cea mai scăzută rată a obezităţii din lume. Afganii fumează, în medie, 83 de ţigări pe an per persoană şi beau cele mai mici cantităţi de alcool. Totul se datorează, potrivit cercetării, legilor aspre care interzic consumul şi posesia de alcool. 

În ceea ce priveşte România, aceasta se încadrează în peisajul sumbru al Europei de Est, fiind una dintre cele mai puţin sănătoase ţări din lume, cu 93% dintre decese cauzate de bolile netransmisibile, cauzate de obiceiurile alimentare şi de viaţă nocive. 241.000 de români au murit anul trecut din această cauză. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase