Home » D:News » Ce simptome are alergia la prezervative şi cum se poate trata

Ce simptome are alergia la prezervative şi cum se poate trata

Ce simptome are alergia la prezervative şi cum se poate trata
Publicat: 08.10.2017
Medicul dermatolog Proca Ancuţa explică pentru CSID care sunt primele simptome care pot trăda o alergie la prezervative şi cum putem tine afecţiunea sub control.

Alergia la prezervative, dermatita alergică de contact, poate fi provocată de latexul din care acestea sunt  confecţionate sau de parfumurile, aromele sau lubrifianţii pe care acestea le pot conţine.

În general, aceasta poate afecta atât bărbaţii, cât şi femeile.  La început, după primele utilizări ale prezervativului, manifestările sunt uşoare, iar alergia este trecută cu vederea. Simptomele se agravează însă după fiecare contact cu prezervativul.
Simptomele care pot apărea:

  •     Senzaţia de arsură, de usturime în zona genitală, care apare în timpul actului sexual şi dispare la câteva minute după încheierea lui.
  •     Pruritul (mâncărimea) apare de obicei după câteva ore de la folosirea prezervativului, este deranjantă, uneori insuportabilă. În urma gratajului ( scărpinării ) pot aparea excoriaţii , eroziuni sau exulceraţii
  •     Edemul şi eritemul vulvovaginal la femei şi penian sau scrotal la bărbaţi .
  •     Vezicule sau bule cu conţinut lichid, care se localizează pe organele genitale sau degete, care se sparg şi lasă în urmă ulceraţii dureroase .

Uneori, reacţia alergică se poate generaliza, iar pe lângă simptomele obişnuite pot apărea: leziuni urticariene, prurit generalizat, tuse, lăcrimarea şi înroşirea ochilor.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase