Home » D:News » Întâmplarea incredibilă a unui scafandru: a trecut ca prin urechile acului după ce a înotat mai mulţi kilometri într-o apă infestată cu rechini. ”Credeam că asta mi-a fost”

Întâmplarea incredibilă a unui scafandru: a trecut ca prin urechile acului după ce a înotat mai mulţi kilometri într-o apă infestată cu rechini. ”Credeam că asta mi-a fost”

Întâmplarea incredibilă a unui scafandru: a trecut ca prin urechile acului după ce a înotat mai mulţi kilometri într-o apă infestată cu rechini. ”Credeam că asta mi-a fost”
Publicat: 25.10.2017
Un scafandru care s-a pierdut de barca sa pe coasta de vest a Australiei a precizat că este norocos că a rămas în viaţă şi nevătămat după ce a fost forţat să înoate kilometri întregi până la mal, urmărit în tot acest timp de cel mai mare rechin tigru pe care l-a văzut.

John Craig, pescarul scafandru care a trecut prin acest incident, se afla în larg atunci când barca sa a fost pierdută din cauza problemelor cu motorul şi a curenţilor puternici, scrie MSN.

„Mi-am pus capul în apă pentru a verifica dacă sunt în acelaşi loc când deodată am văzut un rechin tigru lung de patru metri care s-a apropiat la o aruncătură de braţ”, a precizat acesta.

„A fost cel mai mare rechin-tigru cu care am fost în aceeaşi apă şi asta spune ceva având în vedere că am lucrat ca instructor de scufundări timp de 10 ani”, a adăugat Craig.

Scafandrul a luat decizia de a înota înapoi la ţărm, chiar şi în apa infestată cu rechini.

„Trebuie să recunosc că în acest moment credeam că voi muri – patru mile marine (7,5 kilometri) în larg cu un rechin imens care mă urmăreşte. Credeam că asta mi-a fost, aşa voi muri”, a declarat scafandrul. „Rechinul a dispărut şi a reapărut în spatele meu, ţinând pasul cu mine”.

Craig şi-a ţinut harponul în spatele său, pe măsură ce parcurgea considerabila distanţă faţă de uscat, iar rechinul a renunţat eventual să-l mai urmărească.

După ce a ajuns pe o plajă lăturalnică, acesta a fost văzut de salvatori. „Este o poveste absolut incredibilă”, a precizat Greg Ridgley, de la Shark Bay Volunteer Marine Rescue pentru Sunday Times.

„A înotat cel puţin 5 mile (8 kilometri) în ape infestate cu rechini… Îmi vine greu să cred că cineva a reuşit să facă asta. Este un efort atât de mare pe un timp scurt”, a adăugat Ridgley.

Doar în anul acesta, au existat 14 astfel de întâlniri pe toată coasta Australiei, inclusiv moartea unei fete de 17 ani muşcată de un rechin sub privirile părinţilor ei.

Specialiştii susţin că numărul incidentelor este în creştere din cauza sporturilor de apă care devin din ce în ce mai populare şi din cauza peştilor care se apropie de mal şi care atrag prădătorii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 5 mituri despre rechini, false. Care este cea mai mare ameninţare a rechinilor

Cum reacţionează acest scafandru când se întâlneşte faţă în faţă cu un rechin uriaş? (VIDEO)

Costumul de baie anti-rechin – inovaţia unei companii australiene (FOTO)

Cel mai mare peşte din lume a fost surprins într-o ipostază nemaivăzută (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase