Home » D:News » Cum îşi vede un hărţuitor sexual victima

Cum îşi vede un hărţuitor sexual victima

Cum îşi vede un hărţuitor sexual victima
Publicat: 30.10.2017
Hărţuirea sexuală reprezintă o realitate a zilelor noastre. Ne lovim de ea pe stradă, în lift. Cu toate astea, alegem tăcerea, încercăm să ne facem că nu există, proiectăm un alt film. Hărţuirea sexuală este realizată cu un dublu scop: al îndeplinirii fanteziilor erotice şi al umilirii.
De aceea, manifestarea hărţuirii sexuale la job, la şcoală, în mediu academic nu trebuie acceptată şi nu trebuie niciodată încurajată. 
 
,,Orice tip de comportament exclusiv de natură sexuală, exprimat atât fizic, cât şi verbal sau non-verbal, care îţi afectează în mod direct demnitatea sau care determină apariţia mediului de lucru ostil şi umilitor, poate fi cotat drept hărţuire sexuală.
 
Subiectul instabil emoţional, ce alege să constrângă prin forţă, ameninţări, minciună, un alt subiect, având ca scop declarat împlinirea erotică, se numeşte Hărţuitor sexual’’, spune psihologul Radu Leca pentru CSID.
 
 
Cum poate fi detectată hărţuirea sexuală?
 
,,Simpla folosire a unei forme de adresare cu conotaţie sexuală, atunci când subietul este constrâns să accepte o formă de adresare publică sau privată injositoare, reprezintă începutul hărţuirii sexuale. Exemplu: cuvintele populare folosite în hăţuirea sexuală sunt Cocoş, Păsărică şi derivatele, Păsă, Iubire,  Honey, Baby şi derivaţiile”, precizează psihologul.
 
Continuarea în CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase