Home » D:News » NASA a publicat o listă cu ”sunetele” stranii înregistrate în spaţiu

NASA a publicat o listă cu ”sunetele” stranii înregistrate în spaţiu

NASA a publicat o listă cu ”sunetele” stranii înregistrate în spaţiu
Publicat: 31.10.2017
NASA a publicat un videoclip cu ''sunetele'' spaţiului , în care se află emisiile radio captate de navetele agenţiei în timpul călătoriilor lor prin spaţiu. Colecţia include sunete produse de fulgerele de pe Jupiter şi cele produse de exploziile stelare.

Agenţia Spaţială a publicat playlist-ul ”Sunetele Ciudate din Sistemul Solar”. Conform Mail Online, colecţia include 22 de fragmente ale ”sunetelor spaţiale” care dezvăluie o nouă perspectivă uimitoare a planetelor şi a obiectelor misterioase din Sistemul Solar. ”În timpul călătoriilor prin spaţiu, navele spaţiale pot capta imagini uimitoare, însă unele dintre ele conţin şi instrumente capabile să înregistreze emisii radio. Acestea sunt apoi transformate în unde sonore ciudate,” afirmă NASA. 

Lista include un sunet captat atunci când sonda Juno a trecut de graniţa câmpului magnetic al lui Jupiter pe 24 iunie 2016. De asemenea, sunt prezentate şi sunetele produse de undele de plasmă din întreg spaţiul, captate de instrumentul EMFISIS de la bordul sondei Van Allen.

De asemenea, lista conţine şi numeroase exemple ale emisiilor radio din apropierea planetei Saturn, colectate de sonda Cassini

Unele dintre cele mai uimitoare au fost cele înregistrate între Saturn şi inelele sale. După cum explica şi NASA într-o declaraţie oficială, atunci când Cassini a trecut prin inelele lui Saturn, instrumentele de măsurare a undelor radio şi plasmatice (RPWS) au detectat sute de ,,particule inelare”, dar după ce a ajuns în spaţiul dintre planetă şi inele nu a mai fost înregistrat nimic. Rezultatul este reprezentat de sunetul pe care îl fac particulele de praf ce se lovesc de instrumente şi antene însoţite de fluierăturile şi scârţâiturile generate de particulele din spaţiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase