Home » D:News » Simptomul care poate prevesti cancerul ovarian

Simptomul care poate prevesti cancerul ovarian

Simptomul care poate prevesti cancerul ovarian
Publicat: 03.11.2017
Necesitatea de a merge des la toaletă poate fi un simptom al cancerului ovarian, conform unui nou studiu. Până acum, simptomele care anunţau prezenţa bolii erau durerea abdominală şi senzaţia de plin. Cu toate astea, doar o cincime dintre cele 1.000 de femei chestionate au identificat balonarea frecventă ca simptom.
,,Problema este că simptomele cancerului ovarian nu sunt specifice’’, explică John Butler, un cunoscut oncolog. ,,Dacă aveţi aceste simptome frecvent, adică mai mult de 12 ori pe lună, mergeţi urgent la medic”, a adăugat el.
 
Cu toate acestea, un studiu din 2009 demonstra că din 1.000 de femei care trebuie să meargă frecvent la toaletă, doar trei dintre ele au cancer ovarian.
 
În fiecare an, în Marea Britanie există aproximativ 4.100 de decese cauzate de cancerul ovarian, potrivit datelor realizate în martie 2016, luna de conştientizare a cancerului ovarian..
 
Cancerul ovarian este cel de-al patrulea tip de cancer întâlnit la femei, după cel de sân, plămâni şi intestin. Având în vedere caracterul comun al simptomelor, majoritatea pacientelor sunt diagnosticate când este prea târziu.
 
Continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase