Home » D:News » Suporterii unui meci de fotbal au ţipat atât de tare încât au provocat activitate seismică

Suporterii unui meci de fotbal au ţipat atât de tare încât au provocat activitate seismică

Publicat: 03.11.2017
Cutremurele nu sunt singurele care pot produce activitate seismică şi fanii din cadrul meciurilor de fotbal pot produce un mic tremur. În timpul unui meci, o echipă de fotbal american a făcut atât de mult zgomot încât au provocat activitatea seismică echivalentă cu cea a unui microcutremur.

Suporterii Seattle Seahawks sunt cunoscuţi pentru modul în care se manifestă pe stadion. Pe acelaşi stadion s-a înregistrat cea mai gălăgiosă galerie ce a doborât un record mondial în 2013 şi 2014. Conform Science Alert, după ce fundaşul Russell Wilson a realizat touchdown-ul câştigător, galeria a început să producă un zgomot uriaş. 

Astfel că seismometrele din cadrul Universităţii din Washington au reuşit să capteze activitatea de pe stadion. Un microcutremur are de pildă o magnitudine de 2 sau mai puţine grade pe scala Richter. Profesorul John Vidale, din cadrul universităţii, a confirmat faptul că fanii au fost atât de gălăgioşi încât vibraţiile lor au fost asemănătore cu cele ale unui microcutremur

Nu este primul caz în care oamenii au provocat activitate seismică. Operaţiunile de minerit, forările de la mare adâncime şi centralele electrice pot produce activitate seismică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase