Home » Descopera in Romania » Jurnaliştii britanici au fost impresionaţi de o imagine cu mocăniţa Huţulca din România

Jurnaliştii britanici au fost impresionaţi de o imagine cu mocăniţa Huţulca din România

Publicat: 09.11.2017
O imagine din România a fascinat din nou jurnaliştii britanici. Cei de la The Telegraph au ales la rubrica ''Imaginea Zilei'' o fotografie realizată de Cătălin Urdoi, în care este prezentată mocăniţa.

Fotograful susţine pe pagina sa de Facebook că imaginea a fost realizată în luna decembrie 2016. Acesta a declarat că este bucuros că reuşeşte prin fotografiile sale să suprindă şi să promoveze Bucovina ”la un nivel mondial”.

Imaginea prezintă mocaniţa Huţulca, autorul fotografiei afirmând pe pagina sa de Facebook că ”Ducem Bucovina acolo unde îi este locul!”

Mocăniţa Huţulca a fost construită 1888 pentru transportul lemnelor din pădure, traseul iniţial desfăşurându-se pe doar 24 de kilometri. În 1987 a fost infiinţată ruta Rascovei-Rasca-Arsuri, iar sistemul a ajuns la 73 de kilometri. Dar în prezent se desfăşoară pe 11 kilometri.

Mocăniţa din The Telegraph nu este prima imagine cu care Cătălin Urdoi a cucerit publicul din străinătate, alte două imagini ale sale au fost publicate în National Geographic. O altă imagine a acestuia este clasată printre prefinalistele concursului Photographer of the Year 2017, organizat de National Geographic. Imaginea este denumită ”Un moment magic al mamei natură” şi prezintă o privelişte din Munţii Rarăului.  

Credit Foto: Cătălin Urdoi

Catalin Urdoi a precizat, pentru Descopera.ro, că  pasiunea pentru fotografie a început dintr-o joacă, anterior a lucrat în domeniul transporturilor, iar de 4 ani de zile realizează fotografii profesioniste. ”Fotografia nu o fac sub formă de profesie … fotografia este o pasiune care încet s-a transformat într-un stil de viaţă,” a afirmat acesta.  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase