Home » D:News » Peste jumătate dintre pacienţi primesc un diagnostic greşit. Care sunt afecţiunile pe care medicii nu reuşesc să le identifice corect

Peste jumătate dintre pacienţi primesc un diagnostic greşit. Care sunt afecţiunile pe care medicii nu reuşesc să le identifice corect

Peste jumătate dintre pacienţi primesc un diagnostic greşit. Care sunt afecţiunile pe care medicii nu reuşesc să le identifice corect
Publicat: 03.12.2017
Peste jumătate dintre pacienţii bucureşteni au primit cel puţin o dată un diagnostic greşit sau un tratament incorect, conform unei noi cercetări. Mai mult, înainte de a primi un diagnostic corect în cadrul unui serviciu specializat de second opinion, peste 60% dintre respondenţi au consultat doi sau mai mulţi medici pentru patologia de care suferă.

Cele mai multe diagnostice greşite au fost primite de pacienţi pentru afecţiuni oncologice,  neurologice, endocrinologice şi afecţiuni ale aparatului genital, scrie CSID

La nivel de intenţie, 7 din 10 pacienţi bucureşteni afirmă că ar fi dispuşi să apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical în cazul în care s-ar confrunta cu o afecţiune oncologică şi ar dori să aibă siguranţa unui diagnostic corect şi a unui plan adecvat de tratament.

Dintre pacienţii care au primit un diagnostic corect în cadrul serviciului de second opinion medical, 60% declară că nu s-ar mai întoarce la medicul care i-a diagnosticat greşit, iar peste 20% afirmă că s-ar întoarce la primul medic, însă i-ar solicita acestuia schimbarea planului de tratament.

Cele mai solicitate specialităţi pentru second opinion sunt oncologia (29,7%),endocrinologia(10,8%), ortopedia, tulburările neurologice (13,5%),, cardiochirurgia (8,1%) şi ginecologia, (13,5%),  iar echipa medicală care oferă servicii de second opinion în cadrul clinicii este formată dintr-o reţea de peste 500 de specialişti, dintre care aproximativ 100 din România şi restul din afara ţării.

Specialiştii de la Intermedicas, una dintre clinicile care oferă a doua opinie medicală, rezolvă anual aproximativ 300 de cazuri, în timp ce media lunară a veniturilor pe acest segment este de aproximativ 60.000 lei.

Cercetarea a fost realizată în perioada octombrie-noiembrie 2017, pe un eşantion de peste 600 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia cu vârste de peste 22 ani, utilizatori ai Internetului, din Bucureşti.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase