Home » D:News » Elon Musk şi Peter Thiel investesc în afacerea celui mai tânăr miliardar al lumii

Elon Musk şi Peter Thiel investesc în afacerea celui mai tânăr miliardar al lumii

Elon Musk şi Peter Thiel investesc în afacerea celui mai tânăr miliardar al lumii
Publicat: 30.11.2017
La 27 de ani, John Collison este cel mai tânăr miliardar al lumii, acesta fiind ajutat să-şi conducă afacerea de fratele său Patrick, de 29 de ani, care are, de asemenea, o avere cu zece cifre. Cei doi fraţi şi-au început singuri afacerea online care le-a adus faima, originari fiind dintr-un sătuc din Irlanda.

Cei doi fraţi dintr-un sătuc irlandez au fondat Stripe, o companie care se ocupă de administrarea servelor din spatele a peste 100.000 de afaceri, gestionează plăţi online şi oferă o platformă-gazdă pentru alte servicii, în aşa fel încât firmelor să le fie mult mai uşor să-şi administreze site-urile. 

Poate că mulţi oameni nu au auzit de Stripe, însă compania i-a trecut în dreptul investitorilor pe Elon Musj şi Peter Thiel, fondatorii PayPal, iar specialiştii au cotat anul trecut Stripe la o valoare de 9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că fraţii au, amândoi o cotă parte în valoare de cel puţin 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. 

În ciuda succesului uriaş, într-un interviu pentru BBC John şi Patrick au arătat că rămân cu picioarele pe pământ. Întrebat despre cum se simte să fii atât de bogat la o vârstă aşa de fragedă, John a răspuns: „Acum oamenii mă întreabă asta foarte des şi simt că întotdeauna vor să audă tot felul de răspunsuri interesante – iar eu nu am nimic pentru ei din acest punct de vedere”. 

Citeşte continuatea în Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase