Home » Istorie » O ”capsulă a timpului” a fost descoperită în statuia lui Iisus, într-o parte în care nimeni nu s-ar fi aşteptat

O ”capsulă a timpului” a fost descoperită în statuia lui Iisus, într-o parte în care nimeni nu s-ar fi aşteptat

Publicat: 12.12.2017
În timpul restaurării unei statui din secolul XVIII, istoricii din Spania au descoperit ceea ce pare a fi o o capsulă a timpului amplasată într-un loc neconvenţional, posteriorul statuii.

Statuia îl înfăţişează pe Iisus Hristos în timpul crucificării şi a fost amplasată în catedrala Sf. Agueda din nordul Spaniei. National Geographic notează că statuia, veche de secole, începea să prezinte crăpături. 

Gemma Ramirez, unul dintre specialişti, susţine că din momentul în care au amplasat statuia pe masa de lucru au simţit că se află ceva în interiorul ei. Atunci când au deschis o parte din statuie specialiştii au descoperit un document care conţinea detalii despre viaţa în Spania secolului XVIII. Documentul era datat cu anul 1777 de către Jeaquin Minguez, capelan din cadrul catedralei Burgo de Osma. 

În scrisoarea sa, Minguez prezintă detalii despre regiune, economie şi activităţile culturale. Capelanul notează că statuia a fost construită de Manuel Bal, cel care a creat şi alte statui  pentru bisericile din zonă. Apoi descrie recoltarea diferitelor grâne şi producerea vinului. 

De asemenea, Minguez prezintă detalii despre bolile precum febra tifoidă şi adaugă faptul că mingiile şi cărţile erau utilizate pentru divertisment. El scria că regele Carlos al-II-lea se afla în acea perioadă pe tronul din Madrid. Scrisoarea conţine şi detalii despre inchiziţia spaniolă care a avut loc între 1478 şi 1834. Detaliile şi modul în care Minguez a redactat scrisoarea par să semene cu încercarea de realizare a unei capsule a timpului, pentru viitoarele generaţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase