Home » D:News » „Persoana anului 2017” desemnată de revista Time a fost mişcarea #MeToo

„Persoana anului 2017” desemnată de revista Time a fost mişcarea #MeToo

„Persoana anului 2017” desemnată de revista Time a fost mişcarea #MeToo
Publicat: 11.12.2017
Mişcarea online de conştientizare a hărţuirii şi abuzului sexual #MeToo a fost desemnată, miercuri, "persoana anului 2017" de editorii revistei americane Time.

„Aceasta este cea mai rapidă mişcare socială pe care am remarcat-o în ultimele decenii şi a început prin acte individuale de curaj ale mai multor sute de femei – şi unii bărbaţi, de asemenea – care au făcut publice propriile poveşti”, a spus editorul-şef al publicaţiei Time, Edward Felsenthal, într-o declaraţie pentru emisiunea NBC „Today”.

Peste 50 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar compania de producţie pe care a cofondat-o a decis să-l demită.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase