Home » D:News » Tehnologia care ne poate ”salva” dinţii

Tehnologia care ne poate ”salva” dinţii

Tehnologia care ne poate ”salva” dinţii
Publicat: 16.12.2017
Microscopul dentar este un instrument obligatoriu în cabinetul medicului stomatolog. Deşi este de ajutor în aproape toate ramurile medicinei dentare, cele mai mari beneficii se văd în cazul tratamentelor de canal, când interiorul dintelui este tratat pentru eliminarea infecţiilor şi prevenirea altora. Utilizarea microscopului poate face diferenţa între salvarea şi extracţia unui dinte.
Microscopul dentar poate mări o imagine de până la 22 de ori, pentru ca medicul să poată observa detalii ce nu pot fi văzute cu ochiul liber. Astfel, pot fi salvaţi dinţi care altfel nu ar putea fi păstraţi. Acesta poate fi utilizat în aproape toate ramurile stomatologiei, dar cele mai mari beneficii se observă de departe în cazul edodonţiei (tratamentele de canal).
 
„Tratamentul de canal” sau scoaterea nervului este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează interiorul dintelui (camera pulpară şi întregul sistem de canale), pentru eliminarea infecţiilor şi prevenirea altora viitoare. Dacă tratamentul clasic, fără microscop dentar, are o rată de reuşită de 50-60%, utilizarea microscopului în tratamentele de canal creşte rata de succes până la peste 90%.
 
„Infecţiile de canal apar cel mai frecvent din cauza cariilor profunde sau extinse, traumatismelor de la nivelul danturii sau afecţiunilor parodontale. Se creează astfel un mediu propice pătrunderii bacteriilor prin crăpăturile dintelui, care ajung să distrugă treptat pulpa acestuia şi conduc la infecţia şi slăbirea osului, inflamaţia ligamentelor din jurul dintelui şi, în final, la pierderea dintelui. Netratate, inflamaţia sau necroza pulpei dentare se pot extinde şi către ţesuturile din vecinătate. Printre simptomele care trădează o infecţie pulpară se numără:
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase