Home » Istorie » Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani, fiind printre cele mai vechi găsite în America de Nord

Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani, fiind printre cele mai vechi găsite în America de Nord

Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani, fiind printre cele mai vechi găsite în America de Nord
Publicat: 21.12.2017
Un sat antic despre care se crede că reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări umane din America de Nord a fost descoperit în timpul unei excavaţii pe o insulă mărginaşă din British Columbia.

Aşezarea, care are o vârstă de aproximativ 14.000 de ani, a fost găsită pe Triquet Island, care se află la aproximativ 500 de kilometri nord-vest de Victoria, Canada.

Artefactele găsite includ unelte pentru aprinderea focului, cârligi de peşte şi suliţe care datează din Era Glaciară. Toate acestea ilustrează o imagine cu privire la modul în care civilizaţia a început în America de Nord, scrie The Independent.

Alisha Gauvreau, doctorandă în antropologie la Universitatea Victoria şi cercetătoare la Institutul Hakai, a afirmat: „ţin minte când am aflat datele şi stăteam acolo şi spuneam ‘la naiba, e vechi’. Ce face acesta este că schimbă ideea noastră despre modul în care America de Nord a fost populată pentru prima dată”.

Experţii consideră acum că o mare migraţie umană a avut loc de-a lungul coastei vestice a continentului. Descoperirea se potriveşte de asemenea cu istoria orală a poporului Heiltsuk, care relata existenţa aşezărilor de coastă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

11 descoperiri arheologice care dovedesc că trecutul încă deţine multe secrete

A fost un an istoric! Cele mai UIMITOARE descoperiri arheologice din 2016

Arheologii au reconstituit trăsăturile faciale ale unei regine peruviene de acum 1.200 de ani. ”Când am văzut pentru prima dată reconstrucţia, i-am văzut pe unii dintre prietenii mei”.

Manuscrisele antice abia încep să-şi arate adevăratele secrete odată cu elaborarea unei tehnici arheologice revoluţionare care va fi folosită într-una dintre cele mai vechi biblioteci din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase