Home » D:News » Cum poţi avea o masă de Crăciun relaxantă. 5 sfaturi utile

Cum poţi avea o masă de Crăciun relaxantă. 5 sfaturi utile

Cum poţi avea o masă de Crăciun relaxantă. 5 sfaturi utile
Publicat: 24.12.2017
Mesele de Crăciun sunt o bucurie, dar până să ajungem la partea frumoasă avem de parcurs un drum complicat. Ore întregi de curăţenie şi bucătărie aproape că ne epuizează şi apărem în faţa oaspeţilor un pic cam răvăşite de la atâta trebăluială. Am putea spune că stresul este ingredientul principal al reţetelor pentru masa de sărbători.
Cum putem face să pregătim masa de Crăciun relaxate? Ne învaţă Ali Alt, bucătar şi autor de cărţi de bucate.
 
 
Planificarea este cea mai importantă
 
Nu lăsa nimic de ultima sută de metri. O listă cu ce urmează să găteşti şi ingredientele necesare poate fi salvarea ta. În momentul în care te apuci de gătit trebuie să ai totul la îndemână. Poate e distractiv să le povesteşti oaspeţilor cum ai alergat prin tot oraşul după drojdie proaspătă la 10 seara, dar în momentul în care descoperi problema s-ar putea să ai o criză de nervi.
 
Fii practică
 
Trebuie să recunoaştem că excesele şi extravaganţele fac parte din meniul de sărbătoare. Totuşi, nu te apuca de reţete care nu sunt potrivite cu aparatura pe care o ai sau cu vasele tale. Gândeşte preparate pe care le-ai mai făcut şi ţi-au ieşit bine.
 
Apucă-te din timp
 
Unele preparate pot fi realizate cu câteva zile înainte. Carnea se poate toca şi congela cu câteva zile înainte, o parte din dulciuri le poţi face cu 2-3 zile în avans, poţi toca legume sau ce îţi mai trebuie pentru ciorbă sau salate.
 
CIteşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase