Home » D:News » Semnele deficienţei de vitamina B12 pe care nu trebuie să le ignori şi cum se poate rezolva această problemă

Semnele deficienţei de vitamina B12 pe care nu trebuie să le ignori şi cum se poate rezolva această problemă

Semnele deficienţei de vitamina B12 pe care nu trebuie să le ignori şi cum se poate rezolva această problemă
Publicat: 26.12.2017
Vitamina B12 este un ingredient vital pentru corpurile noastre, de aceea carenţa în aceasta duce la o serie de probleme şi simptome.

Deficienţa este foarte des întâlnită şi s-a estimat că aproape 40% dintre nord-americani suferă de aceasta, scrie Top Buzz.

Unii dintre ei suferă de fibromialgie sau oboseală cronică. Alte simptome ale carenţei sunt anemia, depresia, lipsa de concentrare, neuropatia, senzaţii ciudate, furnicături la extremităţi, probleme de echilibru, paranoia, halucinaţii şi limbă inflamată.

Doctorii pot afla repede dacă există o asemenea deficienţă cu ajutorul unor teste simple care includ un test intracelular, întrucât efectele vitaminei au loc în celule.

Vitamina B12 se găseşte în principal în carne, iar sursele vegetale sunt rare. Alte cauze ţin de sărăcirea florei intestinale, tratamentul cu citostatice şi o condiţie autoimună în care sistemul atacă celulele stomacului ce produc acid şi o proteină importantă. De asemenea, tratamentele împotriva arsurilor afectează nivelul de vitamina B12.

Există câteva metode simple pentru a menţine ridicat nivelul de B12. Prima, cea mai evidentă, este de a mânca mai multă carne, dar şi produse lactate. Absorbţia de B12 în organism se poate realiza şi cu ajutorul probioticelor care îmbogăţesc flora intestinală. O altă recomandare este reducerea mâncării de slabă calitate şi cele care duc la inflamaţie, precum margarina, grâu şi alte cereale, aditivi, îndulcitori artificiali, zahăr şi sare iodată. Cei cu deficienţă de vitamina B12 pot lua şi suplimente, precum cele obţinute din ficat sau cele specifice persoanelor cu această condiţie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Dar… dacă nu e Alzheimer, ci o lipsă de vitamina B12?

Carenţa de vitamina B12 provoacă probleme cognitive şi de memorie

În exces, această vitamină produce acnee

Vitamina C ar putea fi mai importantă decât s-a crezut anterior, putând trata leucemia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase