Home » D:News » Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai. Fotografia emoţionantă a făcut înconjurul lumii: ”Am făcut ce am simţit”

Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai. Fotografia emoţionantă a făcut înconjurul lumii: ”Am făcut ce am simţit”

Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai. Fotografia emoţionantă a făcut înconjurul lumii: ”Am făcut ce am simţit”
Publicat: 23.12.2017
„O imagine cât o mie de cuvinte”.

Aşa au descris jurnaliştii fotografia realizată de colegul nostru de la Mediafax Foto, Alexandru Dobre,  în care un elev a îngenunchiat în faţa sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai. Adolescentul învaţă la Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti, şcoala în care a învăţat şi Regele şi a acceptat să  explice pentru TVR, gestul pe care l-a făcut la Palatul Regal.

„Am făcut ce am simţit. Mi s-a părut un gest normal. În faţa unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei” – Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.

După ce a aflat că Regele a murit, Vlad a căutat mai multe informaţii despre Majestatea Sa. Internetul şi televiziunile l-au ajutat să-şi contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat „Jurnalul lui Corneliu Coposu”, în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în ţară, după căderea comunismului.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că şi-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că ştia că pe termen lung repercusiunile vor fi negative” – Vlad Dragne.

Îl deranjează acum că politicienii nu mai pun preţ pe educaţie, aţa cum a făcut Regele Mihai. Majestatea Sa a învăţat în clasa Palatină, o clasă făcută special pentru el. Tatăl său, Carol al II-lea, a cerut ca în această clasă să fie doar copiii de zece, dar din toate mediile sociale. Iar examenele se dădeau în holul Colegiului „Sfântul Sava”. Elevii de azi sunt curioşi să afle cum a învăţat Regele.

MAI MULTE PE SITE-UL TVR

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase