Home » D:News » Controverse după ultima lansare a rachetei Falcon 9 de către Space X. ”OZN nuclear extraterestru din Coreea de Nord”

Controverse după ultima lansare a rachetei Falcon 9 de către Space X. ”OZN nuclear extraterestru din Coreea de Nord”

Publicat: 24.12.2017
SpaceX, compania miliardarului american Elon Musk, a realizat a 18-a lansare în spaţiu anul acesta.
Racheta Falcon 9 a fost lansată vineri după-amiaza de pe baza Vandenberg din California, cu scopul de a trimite zece sateliţi pe orbita joasă a Pământului pentru compania Iridium Satellite Communications. 

Spectacolul luminos creat pe cer de lansarea rachetei i-a bulversat pe unii locuitori care au imortalizat momentul, dar au şi sunat la posturile de televiziune, unele aflate chiar şi la 320 de km de locul lansării. Totodată, la Los Angeles, şoferii au oprit pe autostrăzi pentru a face fotografii şi video. Aceştia s-au întrebat inclusiv dacă nu au parte de o vizită a extratereştrilor. 

MESAJE DE CRĂCIUN. Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

Imaginile s-au viralizat rapid, iar supoziţiile şi comentariile de pe Twitter legate de acest eveniment au fost din abundenţă. Acest lucru a determinat conducerea Departamentului de pompieri din Los Angeles să emită o înştiinţare conform căreia ”lumina misterioasă din cer” a provenit în urma lansării unei rachete, scrie News.com.au.
 
Reacţiile internauţilor au stârnit amuzamentul lui Elon Musk, care le-a şi răspuns printr-o înregistrare video cu racheta lansată vineri şi cu următorul mesaj: „OZN nuclear extraterestru din Coreea de Nord”.
 
Aceeaşi rachetă a mai trimis sateliţi pe orbită pentru Iridium în luna iunie. De data aceasta, însă, nu s-a mai recuperat prima treaptă a rachetei, procedeu inaugurat cu succes în 2016 şi care implică o economie majoră prin faptul că vehiculul orbital poate fi reutilizat.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase