Home » D:News » Bebeluşii sunt expuşi unui pericol nevăzut atunci când merg de-a buşilea. Care sunt explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Bebeluşii sunt expuşi unui pericol nevăzut atunci când merg de-a buşilea. Care sunt explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Bebeluşii sunt expuşi unui pericol nevăzut atunci când merg de-a buşilea. Care sunt explicaţiile oamenilor de ştiinţă
Publicat: 29.01.2018
Cercetătorii au descoperit că atunci când copiii merg de-a buşilea, ei „ridică” multă mizerie şi bacterii, astfel că, de vreme ce nasul şi gura lor sunt mai aproape de podea, micuţii inhalează o cantitate mai mare din acea murdărie.

Cercetătorii au descoperit că atunci când copiii merg de-a buşilea, ei „ridică” multă mizerie şi bacterii şi, de vreme ce nasul şi gura lor sunt mai aproape de podea, micuţii inhalează o cantitate mai mare din acea murdărie, scrie Mediafax.

Totuşi, chiar dacă sună terifiant, oamenii de ştiinţă spun că acest lucru este bun pentru ei. 

Potrivit unui cercetător de la Universitatea Purdue, studiile arată că expunerea bebeluşilor la astfel de microbi conduce la întărirea sistemului lor imunitar şi îi protejează de astm şi alergii.

Cu toate acestea, părinţii nu trebuie să-şi lase copiii să cotrobăie peste tot şi să lingă orice fel de suprafaţă, însă nu este sfârşitul lumii dacă micuţul tău se mai murdăreşte din când în când.  

Oamenii de ştiinţă nu vor decât ca părinţii să înţeleagă că dacă sunt prea obsedaţi de curăţenie în mediul în care îşi cresc copilul, ar putea să-i facă rău acestuia din urmă, slăbindu-i sistemul imunitar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase