Home » D:News » Sosurile din magazin care au zahăr acuns

Sosurile din magazin care au zahăr acuns

Sosurile din magazin care au zahăr acuns
Publicat: 06.02.2018
Zahărul este un ingredient pe care îl găsim în aproape toate alimentele. Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, depăşirea a 9 linguriţe (35 g) pe zi pentru un bărbat şi 6 (25 g) pentru o femeie duce la obezitate şi boli asociate acesteia.

Pentru a nu ajunge la cantităţi mari de zahăr ingerate trebuie să învăţăm să evităm sursele ascunse. Uneori nici nu te gândeşti că anumite produse pot avea în ele zahăr şi nu găsim explicaţia logică pentru care producătorul a ales să îl pună în compoziţie. Trebuie să citim cu atenţia lista de ingrediente pentru fiecare produs pe care îl punem în coşul de cumpărături.

Ketchup

Probabil că toată lumea are în frigider o sticlă de ketchup. Poate nici nu ne trece prin cap că ar putea avea în compoziţie zahăr. Totuşi, în medie, fiecare lingură de ketchup are 4 g. Având în vedere că la o masă se consumă o cantitate mult mai mare, cel mai bine ar fi să alegeţi sosul de roşii făcut în casă.

Muştar

Întrebarea firească este: de ce ar pune cineva zahăr în muştar? Totuşi, există în majoritatea sortimentelor, indiferent de felul muştarului. Nu vă lăsaţi păcăliţi nici dacă scrie ”muştar cu miere” pe etichetă, pentru că mierea va avea o pondere extrem de mică. De fapt, 40 de grame de muştar cu miere au 10 grame de zahăr.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase