Home » D:News » Modurile de a mânca mai multe fructe şi legume

Modurile de a mânca mai multe fructe şi legume

Modurile de a mânca mai multe fructe şi legume
Publicat: 21.02.2018
Mereu găsim o scuză bună pentru a nu consuma fructe şi legume. Alte preparate sunt mai la îndemână, mai gustoase, mai săţioase. Dar, trebuie să facem o schimbare pentru că organismul nostru are nevoie de fructe şi legume pentru a funcţiona corect.

Planifică

Dacă ai fructe şi legume în casă, ai mai multe şanse să le şi mănânci. Dacă şi sunt spălate, atunci cu siguranţă nu vei mai alege să ronţăi prostii, cu vei mânca mai multe fructe şi legume.

Adaugă-le la micul dejun

Faci o omletă? Adaugă nişte spanac sau nişte ceapă verde. Mănânci un iaurt? Pune în el şi nişte fructe de pădure sau orice alte fructe ai prin casă.

Cumpără fructe şi legume pe care nu le-ai mai mâncat niciodată

Probabil te-ai plictisit de mere, banane, portocale, cartofi, morcovi şi de aceea le eviţi. Alege nişte fructe şi legume pe care nu le-ai mai consumat. În felul acesta vei fi mai tentat să le mănânci, măcar din curiozitate.

Salata să-ţi fie garnitură

În loc de piure sau cartofi prăjiţi, alege să ai salată drept garnitură la masa de prânz sau la cină. Nici nu este greu de făcut şi o poţi pregăti astfel încât să ai diverse texturi şi arome.

Consumă supe

Dacă nu îţi plac salatele, atunci poţi alege să consumi legume sun formă de supă. Poţi pune orice îţi place şi poţi găti cantităţi mai mari pentru zilele următoare. Mai mult, supa poate fi congelată mai multe săptămâni fără să îşi piardă din proprietăţi.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase