Home » D:News » Locuitorilor din acest oraş le este interzis să folosească telefonul mobil când trec strada

Locuitorilor din acest oraş le este interzis să folosească telefonul mobil când trec strada

Locuitorilor din acest oraş le este interzis să folosească telefonul mobil când trec strada
Publicat: 08.03.2018
Un oraş din California le-a interzis, printr-o hotărâre locală, locuitorilor să folosească telefonul în timp ce traversează strada. Administraţia din Montclair a publicat o notă pe site-ul oficial în care li se reamintesc cetăţenilor noile reguli, intrate în vigoare la începutul anului.
Locuitorii nu au voie să traverseze strada nici cu căşti în sau pe ambele urechi.Edward Starr, managerul oraşului, a declarat că a fost inspirat de o hotărâre similară care a fost introdusă anul trecut în Honolulu, informează Go4it.
 
Deocamdată, cei care înclacă hotărârea primesc doar un avertisment, dar începând cu luna august a acestui an se vor aplica amenzi. La prima abatere, amenda va fi de 100 de dolari, iar la a doua, într-un interval de 12 luni, de 200 de dolari.
 
Alte oraşe folosesc tehnologia pentru a-i proteja pe pietonii distraşi de tehnologie. În Londra a fost montată, la sfârşitul anului trecut, o trecere de pietoni inteligentă. Aceasta dispune de camere, un panou LED imens, senzori şi un computer. Smart Crossing a fost testată în Mitcham, sudul Londrei. 
 
Tehnologia îi permite trecerii de pieteni să monitorizeze vehiculele şi pietonii în timp real. În funcţie de aceste date, marcajele sunt schimbate. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase