Home » D:News » Elon Musk are în plan de a transforma 50.000 de case din Australia în centrale electrice virtuale

Elon Musk are în plan de a transforma 50.000 de case din Australia în centrale electrice virtuale

Elon Musk are în plan de a transforma 50.000 de case din Australia în centrale electrice virtuale
Publicat: 11.03.2018
După ce a construit o baterie gigantică de 129 de megawaţi, Musk doreşte să continue demersul de a rezolva problema energetică a Australiei prin crearea unei „centrale electrice virtuale” care să grupeze 50.000 de case din South Australia.

Practic, se doreşte să se instaleze panouri solare gigantice şi baterii pentru stocarea energiei în mai multe case pentru a folosi energia Soarelui, scrie LAD Bible.

Faza 1 implică instalarea panourilor în 1.100 de case, faza 2 va începe în 2019 şi va extinde programul la 25.000 de case. Faza 3 include amplasarea acestor panori în restul de case până la 50.000. Planul este de crea capacitatea pentru aceste case să fie autonome din punct de vedere energetic. Mai mult decât atât, datorită bateriilor, casele pot avea abilitatea de a genera energie pentru reţeaua energetică, energie ce poate fi folosită în alte regiuni.

De asemenea, proiectul va salva circa 30% din costurile de energie, ceea ce este extrem de important, mai ales într-o ţară ca Australia care se confruntă cu probleme de energie, cu pene dese de curent.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce s-ar putea întâmpla dacă maşina lui Elon Musk din spaţiu va contamina alte planete cu bacterii de pe Pământ

La ce avere a ajuns Elon Musk, omul momentului care a intrat în istorie după ce a produs şi a lansat cea mai puternică rachetă din lume

Ce se va întâmpla cu maşina lui Elon Musk, Tesla Roadster, trimisă de SpaceX în spaţiu spre orbita Planetei Roşii

Elon Musk va construi cea mai puternică rachetă din lume pentru a transporta oamenii pe Marte. Cât va costa un bilet dus

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase