Home » D:News » Tibi Uşeriu conduce detaşat cel mai greu maraton de pe planetă. Are 11 ore avans avans. Ceilalţi trei români au abandonat „6633 Arctic Ultra” în prima zi de competiţie

Tibi Uşeriu conduce detaşat cel mai greu maraton de pe planetă. Are 11 ore avans avans. Ceilalţi trei români au abandonat „6633 Arctic Ultra” în prima zi de competiţie

Publicat: 11.03.2018
Trei din cei patru români care s-au înscris anul acesta la cel mai greu maraton de pe planetă - 6633 Arctic Ultra au abandonat cursa încă din prima de competiţie, însă bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să preia conducerea.
UPDATE După 73 de ore de la startul cursei, Tibi Uşeriu a ajuns la kilometrul 300, iar avansul său faţă de irlandez s-a mărit, este cu 11 ore în faţa acestuia. Asta în contextul în care temperaturile din ultimele ore au fost destul de scăzute, termometrele înregistrând chiar şi -37 de grade. 
 
Trei din cei patru români care s-au încris la a zecea ediţie a maratonului artic – 6633 Arctic Ultra au abandonat concursul încă din prima zi, unul dintre competitori suferind o accidentare, iar ceilaţi doi au abandonat din cauza vremii extrem de dificile. Bistriţeanul Tibi Uşeriu, cel care a câştigat ultimele două ediţii ale acestui maraton a reuşit să preia conducerea cursei.

Primul care a abandonat a fost Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroşani, judeţul Hunedoara, care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Avram Iancu s-a retras de la maraton după 68 de kilometri, din cauza unei accidentări la picior, scrie Mediafax.

Din cauza vremii extreme, cu vânt care depăşeşte 94 de km/ora au abadonat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă şi Polgar Levente şi Florentina Iofcea.
 
Polgar Levente este prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, judeţul Alba şi munceşte în construcţii, deşi şi-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea şase ani.
 
Florentina Iofcea, originară din Bucureşti, are 46 de ani şi locuieşte în Canada însă a reprezentat România la această cursă. Este asistentă medicală şi vrea să parcurgă anul acesta un traseu de 7800 de kilometri, să traverseze Canada de la est la vest, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Singurul român care a rămas în cursă, Tibi Uşeriu, a reuşit încă de la început să preia conducerea maratonului, fiind urmat de un irlandez, însă după a doua zi de concurs acesta se afla la opt ore în spatele bistriţeanului care a reuşit să treacă de primele trei puncte de control. În primele două zile de concurs, Tibi a parcurs 200 km.
Credit foto: Mircea Gherase / Facebook Tasuleasa Social
 
La start s-au înscris 32 de concurenţi, din care 23 participă la cursa de 350+ mile. După prima zi de concurs, opt dintre participanţi au abadonat.
 
Anul acesta, traseul este de 617 kilometri iar distanţa pe care concurenţii trebuie să o parcurgă pe Ice Road (un fluviu îngheţat) este de 280 kilometri, ceea ce face cursa şi mai brutală.
 
Participanţii au nouă zile la dispoziţie pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri la ora 20.30 (ora României).
Credit foto: Mircea Gherase / Facebook Tasuleasa Social
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase